Care sunt cele mai bune ceaiuri de slabit

Ceaiurile pentru slabit ajuta la purificarea organismului, elimind toxinele acumulate, dar si excesul de apa. Atunci cand vrei sa tii o dieta e bine sa incluzi in regimul de zi cu zi si un ceai depurativ. Ceaiurile pentru slabit pot fi consumate si dupa mesele copioase, pentru a ajuta organismul sa digere mai usor excesul de grasimi.

Ceaiul de soc – cel mai popular ceai de slabit

ceaiuri de slabitCeaiul de soc este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slabit, intrucat elimina toxinele din organism, fiind diuretic si intr-o mica masura laxativ. Pe langa proprietatile diuretice, acesta este si foarte aromat si placut la gust chiar neindulcit.

Iti poti prepara de dimineata un litru de ceai pentru intreaga zi. La un litru de apa ai nevoie de 6 linguri de flori de soc uscate. Ceaiul de soc se prepara prin infuzie, turnand apa clocotita peste flori si lasand acoperit 10-15 minute. Este ideal de consumat cu felii de lamaie.

Cum se poate folosi ceaiul de menta pentru slabit

Ceaiul de menta este o alta bautura racoroasa care ajuta la taierea poftei de mancare. Prepara o infuzie din 2 lingurite de planta uscata sau cateva frunze de planta verde, peste care toarna apa clocotita. Ceaiul de menta este ideal si dupa o masa copioasa, pentru ca ajuta la digestie. Atentie insa, consumat in exces, ceaiul de menta te constipa, fapt ce va ingreuna orice cura de slabire.

De aceea, nu bea mai mult de 3 canite pe zi si incerca sa il alternezi cu alte ceaiuri pentru slabit. Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolva grasimile si stopeaza absorbtia acizilor grasi.

El este indicat in toate dietele, pentru ca ajuta la mentinerea greutatii corporale, la echilibrarea fluidelor in organism si, in plus, inhiba dezvoltarea celulelor nocive in organism si deci previne cancerul, mentinand organismul tanar pentru mai mult timp.

Ceaiul negru are proprietati asemanatoare cu ale ceaiului verde, intensificand metabolismul si favorizand arderea grasimilor. Cercetari recente au demonstrat ca doua dintre substantele prezente in ceaiul negru – teaflavina si tearubigina – se comporta asemanator cu insulina, controland nivelul glicemiei.

Leave a comment